inte nu igen...

Nu har jag varit uppe för länge igen. Jag kommer säkert försova mig i morgon. Dygnet har för få timmar.
I dag har jag i alla fall varit i skolan, och i stallet där det vankades hopplektion.
Jag hade Paula och hon kändes betydligt bättre än förra gången. Det är stor skillnad när man rider henne på hackamore. Hon var faktiskt till och med riktigt trevlig att hoppa:)
Jag märkte av min ringrostighet lite, men så klart har det blivit bättre med den.
Så skönt att vara igång nu igen, och varje gång jag hoppar så påminns jag verkligen om varför jag älskar att rida.
Lixom, jag tycker det är kul med dressyr, det skulle vara jobbigt annars, men det är hoppning jag älskar.
Får verkligen hoppas att en del saker och ting har vett att lösa sig snart.

I morgon blir det skola - rida - kolla på Fredrik Spetz träningen - TV chill.

Nu måste jag sova.


Trevlig helg:)

Haha, och i lördas slutade det med att jag bestämde mig för att jag inte orkade städa och åkte till stallet i stället.
Red lite markarbete.
I går var det minsann dags för hoppning, och hej vad det gick:) Bästa på länge och jag är riktigt nöjd med lilla tösen!
Nu har poletten trillat ner hos oss båda, och saker och ting gick verkligen lättare, så när jag har körkort och kan åka på tävlingar får ni passa er!
Sen åkte jag hem efter en liten incident på Willy´s och kollade på "män som hatar kvinnor". Över förväntan faktiskt. Brukar inte gilla den sortens filmer men jag tänkte ju att någon gång måste jag se den, och det var väl inte min favoritfilm, men bättre än jag trodde.
Sen glodde jag lite på inomhus-SM i hoppning och kände mig inspirerad.
I dag har jag varit en sväng i skolan, och sen gick jag till biblioteket och läste "Ridsport". Sen ut till stallet för lite lugnt, lösgörande arbete, men hästen kändes riktigt fräsh och mjuk:)
Nu har jag suttit i soffan och kollat på "Volcano". En gammal klassiker, lika dålig varje gång.
Och jag har varit uppe för länge igen. Dygnet borde ha fler timmar! Eller så kunde man ta bort sömnbehovet!
Nu MÅSTE jag sova så jag är pigg till i morgon när vi ska på studiebesök till reningsverket^^
Aja, det kompenseras upp av hopplektion på TRK i morgon kväll:) Och hoppning säger man ju inte nej till!
Jag är snäll och bjussar på en bild från i går:


bättre fortsättning på veckan...

Puh, i onsdags kände jag mig verkligen på dåligt humör, ända tills jag satt upp på lilla pärlan och alla frustrationer försvann. Så skönt.
Sen var jag trött men återigen glad.
I torsdags hade jag tänkt rida igen, men de planerna fick tyvärr ställas in då jag var tvungen att ägna hela eftermiddagen åt skolarbete:(
I går var en toppendag. Började med skolan, sen Linköping med tjejerna och sen skyndaskynda ut till TRK och stå i cafeterian. Sen träffade jag tjejerna igen och drog ut på stan en sväng. Kom hem vid midnatt.

I dag vaknade jag vid nio och har chillat i soffan fram till nu.
Nu ska jag pallra mig iväg och handla lite mat och nödvändigheter, och sen blir det städning av lägenheten och kanske till och med tvättning. Allra helst skulle jag vilja ta en ridtur också, men vi får se om det hinns med.
Jag hinner ju aldrig städa mer än det nödvändigaste i veckorna så det blir storstädning på helgerna i stället.
I morgon ska jag i alla fall helt garanterat rida. Det bara kryper i kroppen på mig. Måste upp i sadeln igen!

Har suttit en stund nu och funderat på mina långsiktiga och kortsiktiga mål och gjort upp lite planer.
Jag vill ju komma igång och tävla riktiga tävlingar i vår. Kan nog bli mest klubbisar i höst. Sen så småningom vill jag ha ett lite större mål, en lite större tävling att kämpa mot, och jag kan nog ha fått en idé. Får se när saker och ting blir mer bestämda och framtiden ser lite klarare ut så kanske jag berättar om det här.

Nähä, handla var det. Och sen racerstädning så kanske jag hinner rida:)


trååk

Bläh, sitter i skolan nu och försöker göra en Power point om det gamla egypten, men uppenbarligen hamnade jag här i stället.

Red lektion i går, på Paula och det gick väl minst sagt mindre bra. Häststackaren var stel som en planka och inte hjälpte det att försöka rida loss henne heller. Blä för såna stunder då man verkligen inser vilken amatör man är.
Okej att man inte ska gå omkring och tro att man är bäst, men man kan ju få tro att man är LITE bättre än man är i alla fall...
I eftermiddag ska jag i alla fall ut till stallet och rida fendi, som inte är stel som en planka. Då kanske man kan få tillbaka lite av självförtroendet i alla fall. Allra bäst hade det varit om jag fått rida en bana med massor härliga maxade oxrar, men så kul ska vi inte ha det. jag hoppade ju i söndags, hästen är inte helt igång och dessutom finns det inte så mycket hindermaterial. Åh, jag längtar tills vi kan börja hoppträna på allvar.

Annars händer det inte mycket i mitt liv. Mina dagar består av: Skola - äta - stallet - däcka framför TVn.
Men det är lite skönt att ha kommit in i vardagsrutinen igen.


En ny vecka

Ser att det verkar som att jag inte har något liv förutom hästarna.
Jag har inget liv förutom hästarna.

Men i helgen var det lite omväxling i alla fall. Kräftskiva i lördags med en del av släkten, det var supergoda kräftor och jag åt nog för en hel armé som vanligt.
Sen dock så bestämde jag mig för att åka tillbaka in till stan och festa lite med brudarna. Det blev en trevlig kväll och jag var väl hemma vid typ halv tre, ganska tidigt med andra ord.
Satt vid datorn en stund innan det var dags att sova.
Vaknade hyfsat tidigt på söndagen och for ut till TRK och hade U-sek möte, sen bar det av raka vägen ut till stallet där hoppning väntade. Åkte bort till paddocken-där-det-finns-hyfsat-hindermaterial och byggde lite innan jag hämtade hästen.
Vi hoppar ju inte så högt eller avancerat än, hon är ju inte helt igång, men det går att göra mycket nyttigt på lägre höjd faktiskt. Vi pysslar mycket med gymnastikhoppning och bomövningar. Det var riktigt skoj, och jag känner verkligen att jag börjar komma igång på allvar nu.
I går var det härlig sovmorgon och sedan skolan. Sedan så klart ut till stallet och rida. Blev lite lätt lösgörande arbete eftersom hon fick jobba i söndags, men hon kändes väldigt fräsh.

Nu sitter jag och väntar på att sista lektionen ska börja, sen ska jag försöka få någon att fika med mig på stan, och sen bär det av till TRK för lite ridlektion.
I kväll ska jag nog se färdigt på 2001 - A space odyssey, som jag började på i går.
Hmm, nu blev jag plötsligt sugen på cocosbollar. Får se om jag gör något åt det sen...


Trevlig fortsättning också:)

Nu har jag varit dålig på att uppdatera bloggen igen...
Aja, i tisdags var det i alla fall hopplektion för Ann, och jag fick rida krutnordisen Flipp:)
Inte riktigt den typen av häst jag brukar rida, men man lär sig ju något av det med. Vi hoppade en liten bana, och det är ju lite av en utmaning för mig nu när jag har hoppabstinens, för jag har en tendens att slarva något otroligt med vägarna då.
I onsdags var det återigen dags att rida pärlan, vilket gick bra. Markarbete med bomövningar i paddocken blev det. Sen åkte jag ut och kollade på Fredrik Spetz träningen och pratade med folk, sen hem och kolla på True Blood:)
I går red jag ju igen, återigen markarbete i paddocken med lite bomövningar. Så kul att vara igång igen, och jag blir mindre och mindre ringrostig för varje gång jag rider. Och balansen har jag kvar, det märkte jag efter ett par mer ambitiösa glädjeskutt;)

Full rulle i helgen också, ska uppdatera så fort jag orkar:)


Härlig början på veckan:)

Gårdagen blev riktigt mysig.
Hämtade moppen ute på landet, och den går hur bra som helst, nu har jag lyse också så jag ser när jag åker hem i mörkret.
Åkte sedan ut till stallet en sväng och skulle köra lite markarbete, men det blev faktiskt till att hoppa lite äntligen!.
Aja, det var väl mest lite studsar, men ändå, vi är på g!
Det var så himla mysigt att rida där ute i kvällssolen, och hästen var hur trevlig som helst. Het och känslig, precis som jag vill ha dem:)
Sen blev det dags att jobba lite med bebisen, eller unghästen som det ju är. Vi hängde lite på henne inne i stallet och hon var jätteduktig. Hon kommer vara inriden hur snabbt som helst:)
Sen så småningom åkte jag hem med min lilla moppe och käkade frukt.

I dag har vi haft spexfoto, och jag såg inte klok ut. Dels så hade jag värlens fulaste kläder på mig, och dels såg jag ut som en idiot, men det är väl lite tanken antar jag.
I eftermiddag blir det hoppträning på TRK, ska bli spännande att se vilken av lektionshästarna jag får äran att rida i dag, men jag är nöjd så länge jag får hoppa:)


Ännu en söndag...

Jaha, då var ännu en söndag avklarad, det blev faktiskt en mysig dag.
Vardagsrummet blev ju både städat och pimpat med ny höstinredning, eller lite i alla fall. Nya gardiner, nya ljus, nya soffkuddar osv.
Sen åkte jag till stallet och red, stannade en stund efteråt och gosade, och tog bilder och så.
Bjuder på en där den charmerande Frascati Z visar sin bästa sida:)




Sen när jag är på väg hem så bara dör min moppe, bensinen var uppenbarligen slut, men som tur var så kom min snälla pappa och fyllde på. Dock så fungerade inte lyset (nu heller), så jag ska ut och hämta en annan moppe i eftermiddag:)
Sen i alla fall blev det en sväng till Willy´s där jag handlade massor god frukt, och sen efter en lång dusch så bäddade jag ner mig i soffan och myste med frukt, tända ljus och en film. Passade på att smörja in hela mig med något body butter med olivextrakt som luktade supergott. Lite manikyr och pedikyr hann jag med också.
En riktig myskväll. Sånt borde man göra oftare.




I dag ska jag som sagt ut en sväng till landet, och sen blir det stallet. Sen ska jag äta upp all frukt som blev över från i går^^


Bara att inse...

Jo, jag vet att jag är superdålig på att blogga, men nu har jag gjort upp en plan.
I stället för att blogga på kvällarna när jag är skittrött och inte orkar någonting så får jag göra det på rasterna i skolan när jag har tråkigt.

Well, nu ska jag snart samla ihop lite tvätt och gå ner i tvättstugan med den, och sen ska jag försöka ta tag i städningen och städa färdigt det som jag inte orkade i går.
Var rätt slut efter att ha gått upp tidigt och fixat Pay´n´Jump på TRK, samt storstädat hela köket, så jag slöade i soffan med chips och film hela kvällen i stället.

Aja, i dag ska i alla fall vardagsrummet få sig en omgång, och sen drar jag ut till stallet och rider en sväng på pärlan. Blir väl markarbete som vanligt. Inte så mycket annat att göra nu när hon är under igångsättning.
I kväll har jag nog lust att pyssla om mig själv lite, kanske lite manikyr och pyssel framför TVn. Efter en superlång dusch så klart:) Jag är proffs på att duscha länge, men det är så mysigt att stå där och fundera och sjunga. Haha, jag erkänner, jag sjunger i duschen. Låter säkert helt hemskt, men skit samma.
Aja, blir nog en mysig kväll.

Blog you later:)


RSS 2.0