life goes on...

Jaha, hejsan.

Nu är lovet igång för fullt:)
I går var jag ute och red en sväng med Johanna, som promenerade med bebishästen:)
Sen åkte jag ut till TRK för veckans ridlektion, och hoppning stod på shemat:) Då är ju Ida klad hest.
Trodde jag skulle få rida Paula, men så blev det inte. I stället fick jag rida stallets nyaste häst, ett litet sto.
De hade aldrig sett henne hoppa, och visste inte om hon kunde det, så det var ju lite spännande.
Men så klart visade sig hästen vara världens stabilaste. Man kan verkligen inte tro att hon bara är 5 år...
Ungarna kommer slåss om henne i framtiden.

Nu sitter jag här och tjurar för att jag inte hinner rida i dag, men jag har helt enkelt alldeles för mycket annat att göra iom att U-Sek ska ha den årliga halloween-övernattningen i kväll.

Är ruskigt hoppsugen. Och ja, jag vet att jag hoppade i går, men det var ju bara minihinder, och det gör nästan bara suget värre...

Nähä, nu måste jag stressa vidare...

Söndag igen...

NU har jag inte bloggat på ett tag, så jag får väl ta igen det nu...

Har bytt design på bloggen först och främst:)

Aja, när bloggade jag sist? Hmm, det var typ förra onsdagen... Suck.
Jag var ju och hopptränade på hemmaplan med pärlan förra lördagen, och det gick riktigt bra. Sen åkte jag raka vägen ut till TRK och hoppade Compan också.
Hmm, sen har väl veckan typ fortsatt gå... Provade studentmössor i onsdags.
I går var det ju äntligen dags att åka och tävla. Eftersom både hästen och jag är ringrostiga så bestämde vi att jag skulle mjukstarta med en liten lokal 1,00.
Det gick bra men snabbt. Några hinder hoppade vi väl inte med helt idealisk avsprångspunkt, men vi jobbar på det.
Sen i omhoppningen var jag lite sen med att samla ihop henne i en sväng, så vi gled ut lite för mycket vilket gjorde att hon kom för stort på oxern efter och vi fick ett pet.
Så himla surt för vi skulle vunnit annars då jag hade den snabbaste tiden. I stället hamnade vi 7:a och det var 6 placerade i klassen... Suck!
Men det viktigaste är ju känslan, och jag är nöjd med tanke på att det är vår första tävling tillsammans och vi båda är ringrostiga.
Efter det blev det fika och eftersnack i cafeterian och sen åkte vi hem med hästen.
Sen åkte jag hem och däckade i soffan i ett par timmar. Hade helt glömt bort hur trött man blir... (Apropå glömma, gissa vem som GLÖMDE NUMMERSKYLTEN i går? Som tur var fick vi låna en i sekretariatet:) Det märks verkligen att det var ett tag sen man ver i farten. Klockan 6 på morgonen i går kom jag på att jag inte visste vart jag hade mitt gröna kort till exempel...)
Aja, sen blev det chill i soffan hela kvällen framför bland annat "Wuthering Heights". Det kanske var mindre lämpligt då den fick mig att tänka på  jobbiga saker...

Nu har jag ju hamnat här som vanligt.
Har lite tråkiga måsten som jag ska ta tag i, sen ska jag ut till stallet och rida ut en liten lugn sväng, och sen ut till TRK och ha möte...
Haha, jag har loooov i morgon^^
Det känns rätt skönt nu men jag vet att jag kommer vara plågsamt rastlös lite senare i veckan. Jag pallar inte att ta det lugnt...


Och tiden går vidare...

Jaha, nu var det ett litet tag sen man uppdaterade igen...

Hoppträning i tisdags som sagt. Vi hade lydnad/teknik träning över plutthinder och cavaletter vilket var nyttigt, men både jag och hästen fungerar ju bättre när hindren blir lite högre.
Jag fick sakta av till trav mellan typ alla hinder, och det blev väldigt bra i slutet, hon kändes lydig och fin.
Däremot håller hon på och rycker i tyglarna. Det har hon inte gjort förut, så vi ska försöka få ordning på det på lördag.

I går var jag uppe på TRK och tog ett gruppfoto med U-sek och därefter möte. Sen fikade jag lite med mamma och sen åkte jag hem till Bonde söker fru och True Blood.

Nu ska jag gå lite i skolan och sånt där tråkigt som man måste göra, sen ska jag ut och rida lite markarbete.
Måste fixa en del andra saker också.

Känner mig lite off för tillfället. Vet inte om det beror på att jag har ätit dåligt de senaste dagarna eller om det beror på andra saker, me det är bara att kämpa vidare med ett leende.
Bara jag inte blir sjuk, jag har inte tid med det!
Tänker INTE missa tävlingen nästa vecka. Dödsfall är enda giltiga frånvaroorsak! PepparPeppar!!!


en vanlig söndag...

Sitter här igen framför min lilla dator:)

Gårdagen var rätt stressig.
Först åkte jag ut till TRK för att ha lite barnlektioner, och sen var det dags för fotografering av mig och Compan, som jag fick låna. Om fotona blir bra kan det ev bli en ny blogheader så småningom.
Sen åkte jag hem och åt, och så småningom ut till andra stallet.
Jag red i paddocken och gymnastikhoppning över sockerbitar stod på shemat. Vi behöver träna på att hoppa relaterade avstånd, så jag ställde upp sockerbitar med bommar, först 2 studsar med 3 m emellan, och sen 15 meters avstånd till ytterligare en sockerbit. Ville bromsa upp henne innan de första studsarna, och sen varierade jag mellan 4 och 5 galoppsprång på 15 meters sträckan. Inte det lättaste eftersom hästen är rätt het, och gärna kommer ganska stort på hinder och bommar, men det är superbra träning och definitivt något vi ska jobba mer med.
Också bra uppvärmning och avcheckning inför hoppträningen på tisdag.
Nu ska jag ut till stallet igen, och det blir mest lugn ridning i dag. Lite lätt lösgörande arbete.
Så ska jag se om jag hinner jämna till hennes man också innan mötet i kväll...
Nu måste jag verkligen sticka. Är redan typ en timme sen...

Blog you later.


härlig dag

I dag har det varit en riktigt trevlig dag:)

Först lite skola och så, men sen bar det av till Sharpman för lite ögonshopping och framför allt för att köpa nya ridstövlar.
Jag har ju haft ögonen på Tretorn Advance ett tag nu.
När jag först hörde talas om dem så tyckte jag att de var jättefula, men de har lixom blivit snyggare i mina ögon med tiden.
Sen så har jag hört jättemycket positivt om dem.
Jag provade dem, men också jättemånga andra hoppstövlar av lite mer klassisk modell, men av alla jag provade så tyckte jag att Tretorn var skönast, så det fick bli dem.
Provade också lite kavajer, för jag ska ha en ny. Modenörd som jag är så har jag fastnat vid tanken på att jag vill ha en lite kortare kavaj. Jag har innan tittat lite på Pikeurs "Scarlett" och Equilines "Helen", men nu hittade jag en Jacson som var superbillig och satt bra (fast mamma höll inte med). Så det kan nog bli ett framtida köp.
Har egentligen tänkt ha en stålgrå kritstrecksrandig, men den här var typ blåsvart med delvis röd krage, och jag måste nog säga att jag blev lite kär i den kombinationen.
Har också gått och kärat ner mig i en Kingsland jacka av ganska populär modell. Den fanns inte i rätt storlek, men det gör den nog så småningom. Potentiell julklapp definitivt.
Eftersom min pappa är lite av en sadelnörd så blev det ju en tur i den avdelningen också. Vi provade ju en del sadlar (pappa lyckas alltid hitta de billigaste, mest begagnade och mest slitna bruna sadlarna, och han tycker att de är helt fantastiska och hintar om att vi ska byta till dem. Det vill inte vi.) mamma provade mest dressyrsadlar, dressyrkärring som hon är, och vi hittade en helt sjuk sadel som var som att sitta i ett skruvstäd.
Jag letade lite efter min all-time-favourite i den billigare prisklassen: Crown Patriot, men jag hittade den inte.
Däremot hittade jag en Butet som jag blev tokkär i. Dessvärre kostade den 30.000. Jag ska köpa en trisslott i morgon.
Sen åkte vi hem till mamma och pappa och bytte om, och sen åkte jag och mamma ut till TRK för jag skulle rida loss Compan (hennes arab). Han skulle tydligen ha varit väldigt stel på sistonde, och mamma känner inte rikitgt att hon kan åtgärda det.
Jag tyckte dock inte att han var så stel. Han fungerade rätt bra, för att vara honom. Han är ju ingen Briar om man säger så...
Så fick jag ju prova mina nya stövlar också^^
De var stela, som alla nya ridstövlar, men de kommer bli riktigt bra när jag ridit in dem lite. Redan nu var ridkänslan annorlunda. De känns lite mer som gympaskor fast för hela underbenet, och så tyckte jag att man fick ett bättre grepp. Det första intrycket var mycket positivt.
Det ska bli spännande att hoppa med dem i morgon.
Då ska jag ju som sagt ut och gymnastikhoppa tösen. Hon har fått komma ut en lång sväng i skogen med Liselotte i dag, och det tyckte hon nog var toppen:)
Nu har jag varit uppe för länge igen. Jag har en lång dag framför mig i morgon.
Njuder på en bild på min nya investering:



Blog you later:)


Ännu en onsdag...

slarvat med att blogga nu igen...

Well, i dag har jag varit i skolan och haft historiaprov, sen var jag en sväng på Jysk och Fyndlagret och spanade;) Egentligen skulle jag bara köpa två ljus.
Aja, sen så visade det sig att hästarna hade varit på rymmen, så jag åkte ut och hämtade hem dem.
Sen blev det ett markarbetespass på ridbanan. Blev mycket galopparbete, och hästen kändes riktigt trevlig mot slutet. Jobbar lite med att ändra storlek på galoppvolterna, sen är det lite skolor och byten.
Bytena har blivit mycket bättre, nu bockar hon inte alls lika ofta.
Nu ska vi bara lyckas överföra den där fina lydigheten och bakdelsaktiviteten till hoppbanan så blir det nog ruskigt bra:)
Är inte helt säkert om jag ska rida i morgon, för Liselotte kanske ska göra det, men OM jag rider så blir det nog till att antingen pröva på en nyttig och rolig cavalettiövning som jag ramlade över på en blogg, eller jobba lite med reglering av galoppsprång över cavaletter.
På lördag tänkte jag hoppa lite, men det blir inte något supertufft pass, utan mest lite gymnastikhoppning. Som typ det ovannämnda fast med små hinder i stället för cavaletter.
På tisdag ska vi nämligen iväg till TRK och träna hoppning för Camilla. Det ska bli grymt kul, men också lite nervöst eftersom jag inte ridit den hästen för instruktör förut. Jag har ju bara ridit tösen sen i somras, och använt en stor del av den tiden till att sätta igång henne.
Jag har också anmält mig till TRKs lokala hoppning den 24, så om inget går fel så gör vi tävlingsdebut då:)
Känns rätt bra med en liten lokal 1,00 samt 1,05 hoppning på hemmaplan. Det blir superlagom att börja med. Både jag och hästen har ju tävlat högre, men den här nivån känns bra att börja med nu, när både jag och hästen är en aning ringrostiga.
Jag har nog inga speciella mål, jag ska mest dit och ha kul, och kolla hur hon fungerar i tävlingssammanhang.
Dock är det ju positivt om vi inte gör bort oss helt och hållet.
Så nu är jag igång igen. Jag har inget liv förutom hästarna, och det känns helt underbart.


RSS 2.0